Идиотският триъгълник / Triangle of Sadness (2022)

Синопсис

Идиотският триъгълник

Triangle of Sadness 2022

Времетраене: 147мин

 

 

ИДИОТСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК“ (Triangle of Sadness) на режисьора Рубен Йостлунд е едно от горещите предложения на тазгодишната КИНОМАНИЯ. Заглавието получи престижната „Златна палма“ за най-добър филм на фестивала в Кан тази година. Йостлунд (режисьор на „Квадратът“, също със Златна палма от 2017 г.) е и сценарист на филма, а актьорският състав оглавяват неповторимият Уди Харълсън, Харис Дикинсън и Чарлби Дийн.

В центъра на сюжета са двойкафотомодели и инфлуенсъри (Харис Дикинсън и Чарлби Дийн), поканени на луксозен круиз заедно с уникална сбирщина от супербогаташи, сред които руски олигарси, симпатични възрастни британски търговци на оръжие и вечно пиян американски капитан с марксистки убеждения (Уди Харълсън). Но се задава буря и йерархията на това наглед перфектно общество от милиардери може много лесно да бъде обърната с главата надолу.

Филмът е безмилостна и много актуална социална сатира, която осмива култа към външния вид, свръхматериализма, класовото разделение и традиционните модели в обществото. Премиерата му на филмовия фестивал в Кан тази година предизвиква осемминутни овации.

НОСИТЕЛ НА ЗЛАТНА ПАЛМА В КАН 2022

 

 

Трейлъри и Снимки

6 снимки

Прожекции